Луценко розповів, як пив з Януковичем: «Шо ти, *ука, знаєш про чифір»

19:04, 22.01.2019
Луценко розповів, як пив з Януковичем: «Шо ти, *ука, знаєш про чифір»

Юрій Луценко: Маску Янукович уміє одягати, і навіть українською говорити, але все одно залишився там, у тій зоні (фото: gordonua.com)

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що президент-втікач Віктор Янукович розумний і хитрий, і розповів, як пив з ним горілку.
 
Про це він сказав в інтерв'ю Дмитру Гордону на прохання дати характеристику Януковичу.
 
"Янукович був класичним главою мафії. Він розглядав державу як систему збору общака і зовсім не соромився цього. Як людина, це був не такий орангутанг, як його намалювали перед першим Майданом. Він хитрий, розумний, мстивий", - сказав Луценко.
 
Генпрокурор також розповів історію, як будучи депутатом Соціалістичної партії в 2002 році їздив на акцію "Повстань, Україно!" в Донецьк і пив з "найжорстокішим мафіозі Януковичем" - в той час губернатором Донецької області.
 
"Ну, і мене за ніч до цього (до акції, - ред.) ввечері запрошує губернатор Янукович, який вже ось-ось їде до Києва. Подумав, що я з наметів, якийсь пацан. Він же не врахував, що я на заводі, в адміністрації, в міністерстві і так далі. Каже мені: "Як вам на Донбасі?". Я: "Чудово! Викликає величезну повагу ". Без жодної іронії! "Але, - кажу, - при цьому плакати якісь дебільні". "Донбас ніхто не поставить на коліна. В. Янукович". Він: "А шо тобі не подобається?". - "Та хоч би підвівся вже на коліна, скільки лежати можна?". - "А шо ти мене під**буєш?". - "А шо ти мені тикаєш?". - "А ти мені?". Коротше, (схопили один одного, - ред.) за груди", - розповів Луценко.
 
Потім, за його словами, вони заспокоїлися і почали пити горілку і домовлятися, щоб акція пройшла без провокацій.
 
"Далі п'ємо ми ту горілку. Янукович каже: "Ще?". Я кажу: "Дивись, я працював на заводі, де було 20 літрів спирту за зміну. Так що ти мене на це не бери. По чифіру - так, слабкий, але по горілці ні". І тут я бачу - маска з нього спадає, звіриний оскал гангстера з'являється: "Шо ти, *ука, знаєш про чифір? Такі, як ти, у мене на таборі шмарклі мертвяків смоктали!", - повідав Луценко.
 
Він додав, що цих слів "не злякався, але офігів".
 
"Ось це вам довга відповідь, хто такий Янукович. Маску він вміє одягати, і навіть українською говорити, але все одно залишився там, у тій зоні", - підсумував генпрокурор.
 
Як повідомляла "УМ", восени президент-утікач Віктор Янукович подав до суду на генпрокурора Юрія Луценка - нібито для "захисту репутації".