Дональд Трамп отримав скандал через розслідування ФБР про його зв'язок з Росією

09:39, 15.01.2019
Дональд Трамп отримав скандал через розслідування ФБР про його зв'язок з Росією

Інформацію про можливі прямі зв'язки з Росією Трамп назвав "великим обманом" і "містифікацією" (фото: Reuters)

Президент США Дональд Трамп заперечує інформацію з розслідування ФБР про його можливі прямі зв'язки з урядом Росії, заявивши, що "ніколи не працював на Росію".
 
Таку офіційну заяву він озвучив у понеділок, 14 січня, перед відльотом у Новий Орлеан, повідомляє "Укрінформ".
 
"Я ніколи не працював на Росію, і ви знаєте відповідь на це краще, ніж будь-хто", - запевнив Трамп у бесіді з журналістами біля Білого дому.
 
При цьому озвучену раніше в ЗМІ інформацію про можливі прямі зв'язки з Росією він назвав "великим обманом" і "містифікацією".
 
Зауважимо, напередодні впливове американське видання The New York Times написало, що представники ФБР намагалися з'ясувати, чи працював Трамп "свідомо на Росію або мимоволі потрапив під вплив Москви" через свою поведінку після того, як звільнив главу ФБР Джеймса Комі в травні 2017 року.
 
Комі очолював розслідування про втручання Росії в вибори президента 2016 року в США. Раніше видання The Washington Post також повідомило, що Трамп доклав неймовірних зусиль, щоб приховати деталі своїх розмов з президентом Путіним. За даними видання, за останні два роки президент США зустрівся з російським лідером 5 разів..
 
Також повідомлялося, що ведучий телеканала Fox News запитав президента США Дональда Трампа, чи працював він колись на Росію, проте президент не дав однозначної відповіді.
 
Раніше Дональд Трамп звинуватив у втраті Криму Україною свого попередника Барака Обаму. Він також називав Обаму слабаком і обіцяв стати найстрашнішим ворогом Путіна.