Екс-голова СБУ Ігор Смешко заявив про бажання стати президентом України

12:07, 14.01.2019
Екс-голова СБУ Ігор Смешко заявив про бажання стати президентом України

Ігор Смешко заявляє, що він єдиних, хто може врятувати країну (фото: Ігор Смешко / Facebook)

Колишній голова Служби безпеки України та екс-голова розвідки Ігор Смешко заявив про бажання балатуватися на виборах президента України.

Про це Ігор Смешко написав у Facebook.

"Почав оформлення документів для реєстрації в ЦВК кандидатом в президенти України", - зазначив він.

Згодом, ввечері 13 січня було опубліковано інтерв’ю Ігоря Смешка, яке він дав журналісту Дмитру Гордону.

Під час розмови він вчергове заперечив свою причетність до отруєння екс-президента Віктора Ющенка у 2004 році, а також натякнув, що за час роботи у спецслужбах отримав компромат на потенційних лідерів президентських перегонів. А ще Ігор Смешко стверджував, що саме його зусиллями вдалося уникнути кровопролиття під час Помаранчевої революції, коли внутрішні війська вже вийшли із казарм у Василькові.

"Уявіть собі, що ви знаходитесь усередині лайнера, який втратив керованість. Ви знаходитесь в пасажирському салоні. Ви бачите, як у кабіну пілота нагромаджується товпа (натовп, - ред. "УМ"). І так сталося, що ви колишній авіаконструктор, а по останній своїй роботі керівник служби безпеки школи пілотів, дуже добре знаєте всіх тих, хто хоче взяти кермо літака. І ви прекрасно знаєте, що жоден із них літати не може. Він навіть не склав іспити на це. Деякі під час навчання не вивчали матчасть, займалися багато чим, але тільки не матеріальною частиною і польотами. В цьому випадку, коли в кабіні знаходяться ці люди, а в пасажирському салоні, в тому числі і ваша родина, у вас немає альтернативи", – алегорично прокоментував своє рішення іти в президенти Ігор Смішко, якого цитує видання "Гордон". 

Документи до ЦВК потенційний кандидат у президенти ще не подав.