Маленька донька загиблого Романа Кісіля взята під опіку консулом у Варшаві

11:27, 13.01.2019
Маленька донька загиблого Романа Кісіля взята під опіку консулом у Варшаві

Матір Софійки, яка перебуває у важкому стані, вдалося перевезти з міста Радом до Варшави, де вона й надалі перебуватиме на лікуванні (фото: "Укрінформ")

Однорічну Софійку - дитину загиблого у ДТП в Польщі українського журналіста Романа Кісіля, матір якої перебуває у важкому стані в лікарні - взяла під консульську опіку керівник консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Крисаю
 
Про це повідомляє "Укрінформ".
 
"Нам вдалося взяти під консульську опіку маленьку Софійку. Ми забрали її з лікарні і відвезли до Варшави, де вона перебуває з бабусею", - повідомила консул.
 
За її словами, взяти під опіку дитину дозволяє 31-ша стаття консульської конвенції між Україною і Республікою Польща. Вона передбачає, що консульська посадова особа має право взяти під консульську опіку малолітню дитину у випадку, якщо склалася ситуація, під час якої батьки не можуть опікуватися дитиною. В іншому випадку дитина могла б потрапити до дитячого будинку і її опікунство мав би встановлювати суд.
 
За словами консула, випадки взяття під консульську опіку дітей громадян України є доволі рідкісними.
 
Дипломат повідомила, що матір дитини, яка перебуває у важкому стані, вдалося перевезти з міста Радом до Варшави, де вона й надалі перебуватиме на лікуванні.
 
За її словами, тіла загиблих Романа та його матері Надії буде транспортовано в Україну на початку наступного тижня - у вівторок-середу, після оформлення усіх необхідних документів.
 
Журналіст Роман Кисіль загинув 11 січня в аварії в Польщі. Разом з ним жертвою аварії стала його мати, дружина у важкому стані в реанімації, дитина в доброму стані також потрапила в лікарню.