Апеляційний суд не став на бік «Опоблоку» в питанні закриття виборчих дільниць в Росії

12:01, 06.01.2019
Апеляційний суд не став на бік «Опоблоку» в питанні закриття виборчих дільниць в Росії

На території держави-агресора Росії неможливо створити безпеку та демократичність виборчого процесу

Депутати із «Опозиційного блоку» вирішили оскаржити рішення Центральної виборчої комісії про закриття виборчих дільниць у Росії, але Апеляційний суд їх позов не задовольнив.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що Шостий апеляційний адміністративний суд Києва не задовольнив позов від партії "Опозиційний блок".

"Незважаючи на те, що законних підстав ухвалювати таке рішення ЦВК не мала, суд у задоволенні нашого позову відмовив, аргументуючи відсутністю доказів перебування за межами України у день голосування", - йдеться в повідомленні на сайті Вадима Новинського.

Він зазначив, що цим рішенням право голосу на майбутніх президентських виборах втратили мільйони українців, які виїхали на заробітки до країни-агресора, яка анексувала український Крим, розв’язала війну ан Донбасі та захоплює в полон українців.

Народний обранець запевнив, що "Опоблок" продовжить судитися, щого рахзу вже в Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду, щоб в Росії відкрили дільниці на виборах.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін пояснив, що дільниці закрили, бо на території держави-агресора неможливо створити безпеку та демократичність виборчого процесу. Голова української дипломатії пояснив, де зможуть проголосувати українці, які перебувають в Росії.