Директор NASA відмовився зустрічатися із директором Роскосмосу через агресію РФ проти України

10:41, 05.01.2019
Директор NASA відмовився зустрічатися із директором Роскосмосу через агресію РФ проти України

Джим Бранденстайн та Дмитро Рогозін (фото: SpaceNews)

Заплановану зустріч директора NASA Джима Бранденстайна та Роскосмосу Дмитра Рогозіна відклали на невизначений час через агресію Росії проти України.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на америкнські ЗМІ.

Зазначається, що Джим Брандестайн відклав зустріч із Дмитром Рогозіним під тиском конгресменів.

"NASA повідомило російському космічному агентству "Роскосмос", що запланований візит генерального директора "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна, який планувався на лютий 2019 року, необхідно відкласти", - заявила прес-секретар Брайденстайна Меган Пауерс.

Нова дата візиту призначена не була.

З критикою візиту Дмитра Рогозіна виступили сенатори-демократи Марк Уорнер і Джинн Шехіна, член комітету з асигнувань, який фінансує NASA.

"Послання Америки Кремлю має бути однозначним - у дій є наслідки", - заявила Джинн Шехіна.

Нагадаємо, квітні закінчується договір про співпрацю між NASA та Роскосмосом, відповідно до якого росіяни відправляли американських астронавтів із Байконуру, а РФ отримувала за це мільярди доларів.

Вперше зустріч відклали після того, як впала російська ракета "Союз" із астронавтами. Згодом санкції проти Дмитра Рогозіна для візиту в США на прохання Джима Бранденстайна призупинили для проведдення зустрічі на базі NASA. Однак, проти цього виступили американськs парламентарs.