Москва назвала карцер, де перебуває Роман Сущенко, «безпечним місцем»

10:43, 30.12.2018
Москва назвала карцер, де перебуває Роман Сущенко, «безпечним місцем»

Москва відкидає всі звинувачення в знущаннях над українцем (фото: aif.ru)

У Росії заявили, що український журналіст, політв'язень Роман Сущенко перебуває в "безпечному місці" і що суттєвих скарг від нього не надходило.
 
Про це повідомив член регіональної Громадської спостережної комісії Кіровської області Артур Абашев, передає "Громадське".
 
"Сущенко знаходиться в так званому "безпечному місці" в колонії з метою уникнення можливих конфліктів та інцидентів з іншими ув’язненими. Це не ШІЗО (штрафний ізолятор). Він, на відміну від поміщених в ШІЗО порушників, не позбавлений всіх прав у "безпечному місці". Може ходити дзвонити, наприклад", - зазначив Абашев.
 
Він додав, що після поміщення в це місце Сущенко скаржився лише на те, що було нудно, після чого до нього помістили однокамерника. За словами Абашева, "ні сам Сущенко, ні його адвокат не заперечували про такі умови утримання".
 
Члени спостережної комісії, за словами російського чиновника, кілька разів відвідували Сущенка після його етапування. 
 
"16 листопада Сущенко висловлював скарги на холод в камері, після нашого візиту йому дозволили мати додаткову куртку. Через тиждень він знову поскаржився на холодну камеру, після чого його перевели в теплу. 20 грудня його відвідував і адвокат, скарг ніяких не надходило", - стверджує Абашев.
 
Він також заявив, що "підйом о 5 ранку - це не раніше всіх", оскільки існує розпорядок, згідно з яким у в’язнів відбій о 21:00, а підйом о 05:00.
 
Нагадаємо, напередодні омбудсмен Людмила Денісова з посиланням на дружину Романа Сущенка розповіла, що над політв'язнем знущаються в російській в’язниці та запроторили політв’язня до карцера.
 
Як відомо, українського політв’язня Романа Сущенка засудили на 12 років у Росії за звинуваченнями в шпигунстві. Його етапували до колонії суворого режиму в Кіровській області.