Петро Порошенко має найбільше сталих прихильників серед виборців

14:51, 29.12.2018
Петро Порошенко має найбільше сталих прихильників серед виборців

Рейтинги Петра Порошенка зростають ближче до виборів (фото: Адміністрація Президента)

Потенційний кандидат у Президенти Петро Порошенко випереджає конкурентів за кількістю тих, хто вже остаточно визначився, за кого голосувати на виборах.

Про це йдеться у результат соцопитувань групи Соціс.

Відповідаючи на питання "Наскільки Ви впевнені, що проголосуєте за даного кандидата?", Петро Порошенко отримав найкращий результат: 65,5% повної впевненості у кандидаті та 31% тих, хто підтримує діючого Президента, але заявили про можливість змінити свій вибір.

У Юлії Тимошенко показники 59% та 35,7% відповідно.

Далі йдуть Юрій Бойко, Володимир Зеленський та Олег Ляшко.

Водночас, як свідчать опитування 2 тисяч респондентів у всіх, окрім окупованих, регіонах України, найбільшу підтримку на виборах отримають Юлія Тимошенко та Петро Порошенко.

Рейтинг Юлії Тимошенко серед тих, хто піде на вибри, - 14,4%. Серед тих, хто піде і остаточно визначився із вибором - 19,3.

У Петра Порошенка показники підтримки 10,8% та 14,4% відповідно.

Трійку лідерів замикає Володимир Зеленський із підтримкою в 9,4% та 12,5%.

Далі в рейтингу - Анатолій Гриценко, Олег Ляшко, Юрій Бойко. Решта потенційних кандидатів отримали менше 5%.

Більшість виборців звертають увагу на економічні проблеми та їх вирішення кандидатом, а також фактор війни з Росією під час визначення свого фаворита.

Нагадаємо, у Соціологічному центрі імені Михайла Драгоманова прогнозують вихід Юлії Тимошенко та Петра Порошенка у другий тур виборів Президента.