У Болгарії люди пікетували ялинку Москви з вимогою звільнити моряків України (відео)

11:30, 24.12.2018
У Болгарії люди пікетували ялинку Москви з вимогою звільнити моряків України (відео)

Учасники акції вимагали звільнення українських моряків, захоплених Росією в Азові (фотографії: Faktor.bg)

У столиці Болгарії Софії люди вийшли на підтримку захоплених Росією моряків України до подарованої Москвою ялинки, однак поліція завадила акції.
 
Як пише болгарське видання Faktor.bg, о 15 годині 23 грудня болгари й українці зібралися перед скандальною ялинкою біля храму Святої Неділі, яку посол Росії Анатолій Макаров подарував Софії на Новий рік від імені уряду Москви.
 
Зазначається, що учасники акції вимагали звільнення українських моряків, захоплених Росією в Азові.
 
 
Активісти тримали прапори України і плакати з вимогою зупинити агресію Росії.
 
 
Перед ялинкою були розміщені жовто-блакитні паперові кораблики, на яких написано імена моряків.
 

Однак згодом на місці події з'явилася поліція, прехставники якої назвали акцію незаконною, оскільки вона нібито не була узгоджена з владою.
 
 
Поліцейські перевіряли документи учасників.
 
 
На відео, опублікованому в Facebook однією з учасниць акції Мартою Георгієвою, видно, як поліцейські зривають з ялинки гірлянди в кольорах українського прапора та паперові кораблики.
 
Згодом учасники акції повідомили кореспонденту "Укрінформу", що очікують повістки до поліції, яку викликав, імовірно, російський громадянин.
 
Нагадаємо, 25 листопада Росія відкрила вогонь по трьох суднах України, які намагалися пройти Керченську протоку в Азовському морі. Всіх 24 захоплених у полон українських моряків ФСБ заарештували і погрожують судити за законами Росії.