Порошенко підписав закон про статус учасників бойових дій воїнам ОУН та УПА

18:30, 23.12.2018
Порошенко підписав закон про статус учасників бойових дій воїнам ОУН та УПА

За даними ОУН-УПА, станом на 23 травня 2018 року в Україні мешкав 1 тисяча 201 учасник боротьби за незалежність у 20-му столітті (фото: РБК-Україна)

Президент України Петро Порошенко підписав закон, що надає статус учасників бойових дій солдатам збройних формувань, "які боролися за незалежність у 20-му столітті".
 
На сайті Верховної Ради вказано, що глава держави підписав і повернув до парламенту відповідний закон 8519.
 
Так, статус УБД за законом отримають військові Української повстанської армії (УПА), УПА отамана Тараса Боровця (Бульби) "Поліська Січ", Української народної революційної армії (УНРА), Збройних підрозділів Організації українських націоналістів (ОУН).
 
У пояснювальній записці йдеться, що, за даними ОУН-УПА, станом на 23 травня 2018 року в Україні мешкав 1 тисяча 201 учасник боротьби за незалежність у 20-му столітті.
 
Згідно з іншим законом "Про статус ветеранів", учасникам бойових дій (зокрема, і на Донбасі) призначаються такі пільги: безоплатні ліки за рецептом, 75% квартплата за окремих умов, щорічне медобстеження, виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності, позика на будівництво будинку, позачергове влаштування до закладів соціального захисту.
 
Наередодні президент підписав закон про перейменування УПЦ МП на РПЦ.