Еммануель Макрон пригрозив жорсткою відповіддю на бунт «жовтих жилетів»

17:46, 23.12.2018
Еммануель Макрон пригрозив жорсткою відповіддю на бунт «жовтих жилетів»

Еммануель Макрон: Франції зараз необхідно, щоб запанував порядок і злагода (фото: AP)

Уряд Франції вдасться до жорстких заходів стосовно тих осіб, які влаштовували погроми під час маніфестацій "жовтих жилетів".
 
Таку заяву телеканалу BFM ввечері 22 грудня зробив президент країни Еммануель Макрон в ході свого візиту в Чад.
 
"Я уважно стежив протягом усього дня за тим, що відбувалося в країні і мене про це інформував міністр внутрішніх справ. Цілком очевидно, що юстицією Франції будуть прийняті дуже жорсткі заходи стосовно правопорушників", - сказав Макрон.
 
"Франції зараз необхідно, щоб запанував порядок і злагода. Країна потребує загальної згоди, єдності, спільне просування до важливих колективних цілей. Важливо зараз домогтися примирення і ліквідувати розбіжності", - наголосив Макрон.
 
Президент перебуває з дводенним візитом в Чаді, де він відвідав в Нджамені військову базу, на території якої розташований головний штаб французьких частин, які беруть участь у регіональній антитерористичній операції Бархан. Разом з тисячею військових він відсвяткував наближення Різдва.
 
У неділю, 23 грудня, Макрон продовжує свій візит в Чад - чекають його переговори з президентом країни Ідріссаом Дебі Ітно.
 
Як повідомляла "УМ" напередодні, через протести "жовтих жилетів" загинули вже 10 людей.