«Приватбанк» оскаржив відмову суду Лондона розглядати справу проти Коломойського

15:45, 22.12.2018
«Приватбанк» оскаржив відмову суду Лондона розглядати справу проти Коломойського

Суд Лондона відмовився розглялати справу про шахрайство Коломойського в "Приватбанку" (фото: EPA)

"Приватбанк" подав апеляцію на рішення Високого суду Лондона про невідповідність його юрисдикції позову держбанку до екс-власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова і шести пов'язаних із ними компаній.
 
Як повідомили у прес-службі банку, апеляцію направлено в Апеляційний суд Англії та Уельсу 21 грудня 2018 року, пише "Інтерфакс-Україна".
 
Як відомо, детективна агенція Kroll за підсумками аудиту Приватбанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації в кінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в 5,5 млрд доларів.

Приватбанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або знаходяться під їх контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.
 
Але в листопаді Високий суд Лондона вирішив, що йому не підсудна справа за позовом "Приватбанку" до Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Після такого рішення справу, скоріше за все, закриють, а арешти активів Коломойського та Боголюбова, ймовірно, будуть скасовані.