Підозрюваний у справі Бабченка Тарас Стельмашенко вийшов на свободу

19:25, 19.12.2018
Підозрюваний у справі Бабченка Тарас Стельмашенко вийшов на свободу

Аркадій Бабченко (фото: Reuters)

З Тараса Стельмашенка, який був підозрюваним у справі про замах на журналіста Аркадія Бабченка, зняли обвинувачення в тероризмі та звільнили з-під варти.
 
Про це повідомляє із зали суду Deutsche Welle.
 
За інформацією видання, Шевченківський райсуд Києва в середу, 19 грудня, звільнив з-під варти Стельмашенка - одного з підозрюваних у справі щодо замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.
 
Справа в тому, що головна військова прокуратура під час засідання зняла зі Стельмашенка обвинувачення в підготовці теракту.
 
Водночас він визнав провину в незаконному зберіганні зброї. За це суд призначив йому п'ять років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки.
 
Нагадаємо, 29 травня з’явилася інформація, що кілер застрелив Аркадія Бабченка. Доки вбивство у публічнопу просторі обростало деталями, у мережу злили фото загиблого, небайдужі писали пости в соцмережах та збиралися на акцію пам’яті, 30 травня під час брифінгу в СБУ Аркадій Бабченко з’явився живим та неушкодженим.

У справі арештували власника заводу із виробництва зброї Бориса Германа. Але "кілера" відпустили, адже він нібито "здався" СБУ відразу після вербовки. Тепер "кілер Бабченка" Олексій Цимбалюк роздає інтерв’ю та розповідає про подробиці спецоперації.

Водночас у СБУ повідомили про ще одного організатора замовного вбивства - "громадянина Т.". Правоохоронці нібито записали його розмови.

Після того, як стало зрозуміло, що Аркадія Бабченка "замовили", але не вбили, Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що існує список із 30 потенційний жертв. Згодом він збільшився та отримав назву "Список 47" або "Список Бабченка". Згодом уже в списку нібито фігурувало 60 публічних осіб.