У Міноборони попередили про нарощування сил російської армії біля кордону з Україною

19.12.2018
17 грудня російські окупаційні війська сім разів порушили режим припинення вогню.
 
Застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не зафіксовано.
 
Опорні пункти наших військ обстрілювали з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі населеного пункту Кримське — на Луганському напрямку, в районі населеного пункту Луганське — на Світлодарському напрямку, поблизу населених пунктів Мар’їнка, Тарамчук, Славне  — на Донецькому напрямку, а також у районі селища Гнутове — на Маріупольському напрямку.
 
Внаслідок бойових дій жоден український військовий не постраждав. За даними розвідки, 17 грудня одного окупанта було знищено та чотирьох поранено.
 
Станом на 7-му годину ранку 18 грудня ворог відкривав вогонь по позиціях українських військових у районі селища Славне на Донецькому напрямку, а також у районі населеного пункту Чермалик на Маріупольському напрямку. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил упродовж поточної доби немає.
 
Варто додати, що російська армія продовжує нарощувати сили біля кордону з Україною. Як заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, воєнна розвідка України фіксує значні зміни у структурі російських військ біля кордонів. 
 
Як повідомила прес-служба ГУР Міноборони, Скібіцький нагадав, що з 1 грудня зібрані поблизу державного кордону російські військові з’єднання набули оперативної готовності та здатні виконувати завдання на території України.
 
Також він поінформував про збільшення авіаційної компоненти ЗС Росії на українському напрямку. За словами Скібіцького, росіяни відбудували та модернізували військові аеродроми.
 
Розгорнуті на цих аеродромах підрозділи та частини оснащено сучасною технікою. А для набуття бойового досвіду льотні екіпажі Повітряно-космічних сил ЗС Росії активно залучали до бойових дій у Сирії.
 
За словами представника ГУР, російське військове угруповання, яке дислокується вздовж державного кордону України та в анексованому Росією Криму, можуть залучати до проведення наступальних операцій, що є загрозою для України.
 
Нагадаємо, начальник головного управління зв’язку та інформаційних систем Генштабу ЗСУ Володимир Рапко заявив, що через мобільні телефони російські окупаційні війська на Донбасі намагаються ідентифікувати українських військових, визначити місце розташування підрозділів ЗСУ та зброї. Так само небезпечним є використання месенджерів i ведення фотозйомки.