У Києві вийшов на маршрут перший електроавтобус

18.12.2018
У Києві вийшов на маршрут перший електроавтобус

Красивий і екологічний.

На вулиці Києва вийшов перший електробус марки Skywell.
 
 
Він почав курсувати на маршруті №599 — між станцією метро «Харківська» та вулицею Шептицького.
 
 
Першу «ластівку» електричних пасажирських автобусів запустило ТОВ «Транс-Сіті». Воно взяло в оренду цей сучасний екологічно чистий громадський транспорт, який першим серед зарубіжних аналогів був сертифікований в Україні за європейськими стандартами та пройшов випробування у Вінниці з вересня цього року.
 
Як розповіли «УМ» першопрохідці, машина випускається китайською компанією Nanjing Golden Dragon Bus і відноситься до найсучасніших електробусів п’ятого покоління.
 
Електромотор потужністю 80/150 кВт живлять літій-залізо-фосфатні акумулятори ємністю 200 кВт. Їх вистачає на реальний пробіг по місту до 300 км.
 
Батареї живучі й розраховані на 4,5 тис. циклів заряду-розряду, що дорівнює 12 рокам експлуатації. Вартість автобуса становить 280 тис. доларів.
 
Разом з автобусом закупили й спеціальну зарядну станцію, яка може підживлювати його акумуляторні батареї за три години, і цього вистачить на весь робочий день. Довжина цієї моделі автобуса становить 8,5 метра.
 
Салон розрахований на 61 пасажира: місць для сидіння 26 + 1.
 
Перші пасажири цього поки що незвичного для столиці громадського транспорту вже оцінили його комфорт, а також екологічність — він не робить шкідливих викидів у атмосферу, на відміну від нинішніх «маршруток», які добряче забруднюють і без того не ідеально чисте міське повітря.
 
Тож тепер, як кажуть, слово за міською владою — вона має подбати про те, щоб увесь комунальний автобусний парк якомога скоріше перейшов на подібні моделі задля здоров’я жителів нашої європейської столиці.