Росія втратить решту України, якщо визнає «ДНР» і «ЛНР»: одкровеня від Лаврова

13:53, 17.12.2018
Росія втратить решту України, якщо визнає «ДНР» і «ЛНР»: одкровеня від Лаврова

Сергій Лавров натякнув, що зміна керівництва України піде на користь Кремлю

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зробив суперечливі заяви, які розкривають деякі плани Кремля щодо України та окупованих РФ територій Донбасу.

"Ви хочете визнання "ЛНР" та "ДНР"? А що далі? Втрати решту України, залишити її нацистам", - заявив головний дипломат країни-агресора і інтерв’ю російському виданню "Комсомольська правда".

При цьому голова дипломатії Росії неодноразово називав владу в України нацистською.

"Ми не воюємо з українським режимом. З українським режимом, який має всі риси нацистського і неонацистського, воюють громадяни України, які живуть на Донбасі", - сказав Сергій Лавров.

"Український народ ні до чого, і переважна більшість українського народу, я переконаний, бажає миру своїй країні, бажає позбавитися цього ганебного режиму і бажає повернутися до нормальних стосунків із Росією", - продовжив він.

При цьому міністр МЗС Росії наголосив, що Росія не є агресором щодо України, а альтернативи Мінським домовленостям немає, хоча змовчав про те, як Росія постійно їх порушує.

Нагадаємо, 25 листопада Росія захопила в полон у нейтральних водах неподалік анексованого Криму три українські кораблі та 24 військовослужбовців.

Водночас Росія нарощує кількість танків на кордоні із Україною, а Петро Порошенко просить НАТО ввести кораблі в Азовське море, щоб вгамувати окупанта.