Під Верховною Радою віряни УПЦ МП мітингували проти Об’єднавчого собору

16:04, 14.12.2018
Під Верховною Радою віряни УПЦ МП мітингували проти Об’єднавчого собору

Мітинг УПЦ МП під Верховною Радою (фото: Громадське)

Під Верховною Радою на молебень збиралися декілька десятків вірян та священиків Української православної церкви Московського патріархату, які мітингували проти заплановоного створення Об’єднаної української церкви.

Про це повідомляє Громадське.

Учасники мітингу зазначають, що зібралися, аби висловити протест проти обшуків та допитів, які провели у священнослужителів Московського патріархату працівники Служби безпеки України.

Також серед причин мітингу невдоволення Об'єднавчим собором і страх, що в прихожан УПЦ МП «церкви відберуть».

«Ми зібралися під Верховною Радою напередодні ось цього Об’єднавчого собору, яким нам навязують іншу церкву. Нам їх не треба, у нас є своя церква. Ми також вийшли, бо боїмося, що в нас відберуть наші церкви», — сказала учасниця мітингу Олена.

«Особисто я не йшов на чийсь заклик, просто проходив поруч і долучився до молитви», — сказав служитель УПЦ МП Олександр.

Учасники мітингу також молилися. Сутичок не виникло.

Біля мітингувальників було помітно декілька поліцейських та представників "поліції діалогу", яка супроводжує масові акції.

Мітинг-молебень обіцяють зробити безстроковим.

Нагадаємо, завтра, 15 грудня, в Софії Київській очікують проведення Об’єднавчого собору. УПЦ Київського патріархату обрала свого представника на посаду глави церкви.