Окупанти намагаються відновити напруження на Донецькому напрямку

14.12.2018
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил 12 грудня залишалася контрольованою українськими військовими. Найбільшу напруженість відзначають на Донецькому напрямку.
 
В ході обстрілів російські окупаційні війська двічі застосували заборонене Мінськими угодами озброєння.
 
Всього окупанти впродовж доби сiм разів порушили режим припинення вогню, зокрема, із застосуванням мінометів 82-го калібру iз загальною витратою 11 мін.
 
У відповідь на постійні намагання ворога загострити ситуацію на лінії зіткнення та у прифронтових населених пунктах Об’єднані сили вживають рішучих заходів для припинення ворожих провокацій, захисту життя та здоров’я особового складу та цивільного населення. 
 
На Луганському напрямку ворог відкривав вогонь iз мінометів калібру 82 мм по позиціях Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Кримське. 
 
Знову відзначають намагання окупантів відновити напруження на Донецькому напрямку. По позиціях наших військових у районі населених пунктів Авдіївка, Старогнатівка, Тарамчук противник відкривав вогонь iз гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
На Маріупольському напрямку з мінометів калібру 82 мм позиції українських військових обстрiляли в районі населеного пункту Чермалик.
 
У районі проведення операції Об’єднаних сил напередодні Андрія не було втрат серед українських військових. Кількість обстрілів та інтенсивність застосування важкого озброєння противником нашим воякам удалося суттєво зменшити.