Україна припинить тестувати косметику на тваринах - Уляна Супрун

19:27, 12.12.2018
Україна припинить тестувати косметику на тваринах - Уляна Супрун

Відмова від тестування на тваринах дозволить запровадити європейський підхід до якості косметики (фото: pixabay.com)

Міністерство охорони здоров'я працює над новим технічним регламентом на косметичну продукцію, який вводить заборону на тестування косметики на тваринах в Україні.
 
Про це пише "Громадське".
 
"Мабуть, не потрібно аргументів, щоб довести, як жорстоко проводити випробування косметичної продукції на тваринах, коли існують гуманні альтернативи", - прокоментувала ініціативу МОЗ його очільниця Уляна Супрун.
 
За її словами, відмова від тестування на тваринах дозволить запровадити європейський підхід до якості косметики та створить сприятливіші умови для торгівлі між Україною та країнами Євросоюзу.
 
Супрун зазначила, що країни ЄС уже давно використовують технології з тестування, які не передбачають залучення тварин.
 
Щодо роботи компаній в умовах ймовірної заборони в.о.міністра МОЗ вказала, що для її впровадження створять певний перехідний період. Наприклад, у ЄС він діяв кілька років: новий регламент тестування запровадили у 2009, але він почав діяти лише в 2013.
 
Після закінчення роботи над регламентом його опублікують для громадського обговорення.
 
"Разом ми витіснимо цей пережиток минулого з України", - додала Супрун.
 
Нагадаємо, раніше Уляна Супрун повідомила, що  українці витрачають мільярди доларів на ліки, клінічна ефективність яких недоведена. Також нещодавно очільниця МОЗу анонсувала обмеження в рекламі ліків.