У Жашкові натовп атакував будинок судді, сина якого підозрюють у зґвалтуванні та вбивстві

18:18, 09.12.2018
У Жашкові натовп атакував будинок судді, сина якого підозрюють у зґвалтуванні та вбивстві

Володимир Скрипник стверджує, що його син хворий, і ніхто не довів його злих намірів (кадр ТСН)

У місті Жашків на Черкащині в суботу 8 грудня сотні жителів взяли в облогу поліцію через те, що в місті тривалий час маніяк ґвалтує і убиває жінок.
 
Про це повідомляє ТСН.
 
Як повідомляється, після Жашкова люди перемістилися протестувати у Лемещиху - передмістя Жашкова, бо там живе екс-суддя та батько того самого Юрія Скрипника, якого підозрюють у численних нападах на жінок і молодих дівчат. 
 
Жашківці кажуть, що він вільно пересувається містом з холодною зброєю, а поліція і місцева влада не вживають потрібних заходів. 
 
Мітингувальники готові взяти правосуддя в свої руки. 
 
"Люди бояться виходити", - каже Олександр Михайлін. 
 
"Учора бачили його зі зброєю біля школи", - додає Тетяна Гавриляк. 
 
При цьому судом офіційно доведено лише один злочин Скрипника - зґвалтування 16-річної дівчини п'ять років тому. Феміда визнала Юрія психічно хворим і відправила на лікування. 
 
Люди приписують йому також вбивство чоловіка в сусідньому селі і розчленування 11-класниці багато років тому. 
 
Цього року 9 травня знайшли мертву жінку, і знову підозра впала на цю особу. Врешті жителі атакували будинок батька Юрія та побили вікна.
 
Володимир Скрипник стверджує, що його син хворий, і ніхто не довів його злих намірів. "Якщо є докази, йдіть до суду. Поки що ніхто не довів", - каже батько підозрюваного.
 
Прокуратура Черкащини до понеділка кримінальну справу не коментує, а поліція лише охороняє будинок, щоб його не рознесли протестувальники.
 
"Чекаємо заключення лікаря, маємо відвезти до лікарні. І охороняємо порядок", - розповів заступник керівника поліції міста Умань Василь Козиненко. 
 
Під вечір правоохоронці отримали заключення лікаря, після чого Юрія Скрипника відвезли до лікарні міста Сміла. 
 
Жителі хоч і розійшлися, але кажуть: в справедливе закінчення епопеї не вірять.