Консул України відвідав 7-х полонених моряків у Москві: хлопці тримаються мужньо

22:08, 07.12.2018
Консул України відвідав 7-х полонених моряків у Москві: хлопці тримаються мужньо

Українські моряки одягнені у волонтерський одяг, вони отримали посилки (фото: AFP)

Український консул у Москві Альберт Черняков 7 грудня відвідав сімох українських моряків, захоплених Росією біля Керченської протоки.
 
Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.
 
"Щойно розмовляла з українським консулом у Москві Альбертом Черняковим. Він розповів, що сьогодні відвідав 4-х моряків: Дениса Гриценка, Романа Мокряка, Юрія Без’язичного та Богдана Головаша. Наші хлопці ніяких скарг не висловлювали та тримаються мужньо", - повідомила вона.
 
За словами консула, українські моряки одягнені у волонтерський одяг, вони отримали посилки. У них в камерах є телевізори, проте вони їх не дивляться, а читають книжки. Сьогодні всім переказали фінансову допомогу у розмірі 74 долари на особу. Також вже є домовленість щодо можливості телефонної розмови військовополонених з рідними.
 
Денісова додала, що уночі 7 грудня консул відвідав ще трьох поранених українських бійців, які перебувають у шпиталі СІЗО "Матросская тишина".
 
"З його слів, їхній стан здоров'я задовільний. Хлопці мають осколкові поранення, ні в кого ампутацій немає - кістки та суглоби цілі", - наголосила Денісова.
 
Консул розповів, що складено графік відвідання інших моряків у московському СІЗО Лефортово. Так, на 10 грудня заплановане відвідання шістьох моряків. У вівторок, 11 грудня, консул відвідає ще шістьох військовополонених, і у середу, 12 грудня, решту п’ятьох моряків.
 
Зауважимо, раніше Степан Полторак розповів, що українські моряки, не відкривши вогонь у відповідь на атаку силовиків Росії, врятували країну від широкомастабної війни.