Підозрюваного в корупції екс-керівника ДФС Мирослава Продана відпустили на поруки

09:27, 04.12.2018
Підозрюваного в корупції екс-керівника ДФС Мирослава Продана відпустили на поруки

Мирослав Продан відпущений на поруки (фото: sfsofukraine / Facebook)

Солом’янський районний суд Києва відпустив на поруки народних депутатів колишнього керівника Державної фіскальної служби Мирослава Продана.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Таку ухвалу по півночі на 4 грудня оголосила суддя Ірина Усатова, вийшовши з нарадчої кімнати. Вона зайшла до неї близько 23.00 3 грудня.

Поручителями колишнього посадовця погодилися виступити 9 народних депутатів, Серед них - Максим Курячий, Вадим Денисенко, Геннадій Ткачук, Микола Паламарчук та інші.

Мирослав Продан зобов’язаний носити електронний браслет та не змінювати місце проживання..

Представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури пропонували судові взяти Мирослава Продана під варту на 60 діб, а альтернативою цьому обрати заставу у розмірі 89 мільйонів гривень.

Нагадаємо, САП підозрює Мирослава Продана у набутті 89 мільйонів гривень під час роботи на посадах в.о. заступника та голови Державної фіскальної служби з липня 2016 року по червень 2018 року.

Повідомляється, що за ці кошти Продан придбав дві квартири у Києві за 6,7 мільйона, два будинки у Туреччині за 78 мільйонів і 3 авто представницького класу за 3,4 мільйона гривень, але оформив їх на близьку особу.

Мирослав Продан напередодні суду їздив за кордон нібито для лікування.