«Беркутівці» уникнуть відповідальності за розгони Майдану: спливає строк давності злочинів

14:33, 03.12.2018
«Беркутівці» уникнуть відповідальності за розгони Майдану: спливає строк давності злочинів

Розгін Євромайдану "Беркутом"

Збігає 5-річний строк давності кримінальних злочинів, які вчиняли силовики під час розгонів Євромайдану в 2014 році, тому 32 обвинувачених можуть уникнути відповідповідалності за свої діяння.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит "Українських новин".

Повідомляється, що згідно ст. 80 Кримінального кодексу, термін притягнення до відповідальності за злочини середньої тяжкості становить 5 років з моменту вчинення злочину.

"У період 2014 - 2018 років до судів для розгляду по суті направлено кримінальні провадження за підозрою 114 осіб, які в цілому скоїли особливо тяжкі, тяжкі, середньої та невеликої тяжкості злочину та 32 осіб, які вчинили злочини невеликої або середньої тяжкості", – сказано у відповіді.

Однак, перебіг строку давності зупиняється, якщо засуджений ухиляється від відбування покарання.

Всього за звірствами силовиків на Євромайдані було вручено підозру в особливо тяжких, тяжких, середньої та невеликої тяжкості злочинах 61 особі, з яких 53 перебувають у розшуку.

При цьому в справах Євромайдану, які відбулися 5 років тому, винесено 9 виправдальних вироків.

Нагадаємо, у Києві на річницю Євромайдану у відновленому після пожежі Будинку Профспілок відкрили фастфуд зі смаженою куркою. Родини загиблих засудили відкриття KFC на Майдані