На Черкащині 35 вантажівок витягували понад 6 годин із снігових заторів

14:24, 01.12.2018
На Черкащині 35 вантажівок витягували понад 6 годин із снігових заторів

На Черкащині вантажівки застрягають на дорогах через заметілі (фото: ДСНС України)

На Черкащині в ніч на 1 грудня, через снігопади та ожеледь, на автодорогах області зупинилися і не могли продовжити рухатися більше 35 вантажних автомобілів.

«Найскладніша ситуація склалася на автодорогах в Уманському районі, де вночі біля села Доброводи через ускладнення дорожного руху зупинилися 18 вантажних автомобілів, а також коло села Гереженівка, де у затор потрапили 5 вантажних автомобілів та біля міста Звенигородка, де не могли продовжити рух 6 вантажних автомобілів», – розповідає «УМ» речник головного управління ДСНС в Черкаській області Костянтин Проценко.

Ускладнення руху, додає він, також було зафіксоване у Корсунь-Шевченківському районі, де в районі села Кошмак зупинилася одна вантажівка, та у Городищенському районі, поряд із селом Орловець, де у затор потрапили ще два вантажних авто.



Проблеми на автодорогах, наголошує Костянтин Проценко, зафіксовані також коло села Пляківка в Кам’янському районі, де загруз один вантажний автомобіль.

«Черкаським рятувальникам на 10 годину ранку вдалося значно зменшити кількість автомобілів, які стояли у заторах. Зокрема, ліквідовано затор у Городищенському, Корсунь-Шевченківському, Кам’янському районах, а також у місті Сміла, та коло села Доброводи в Уманському районі.

За його словами, кілька годин поспіль тривали рятувальні роботи на автодорозі коло села Гереженівка в Уманському районі. Там із снігового полону технікою черкаського облавтодору та районних експлуатаційних дільниць спочатку було звільнено 15 автомобілів, а приблизно о 12 годині дня витягли ще 5-ть.

«Для регулювання дорожнього руху та очищення доріг залучено техніку і працівників Національної поліції та Служби автомобільних доріг. Проїзд іншим учасникам дорожнього руху автошляхами області забезпечено», – наголошує Костянтин Петрович.



Оскільки на Черкащині ще з ночі тривають потужні заметілі, то в обласному управлінні ДСНС у цілодобовому режимі продовжує працювати спеціальний штаб, який у тісній взаємодії із місцевими органами влади, іншими оперативними службами області здійснює моніторінг оперативної ситуації, яка може змінюватися щигодини.

Також для надання допомоги автомобілістам в усіх регіонах Шевченкового краю підготовлені пункти обігріву.

Нагадаємо, в Україні очікують погіршення погодних умов.