Туреччина може стати посередником між Україною і Росією щодо агресії в Азовському морі

09:21, 29.11.2018
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що обговорював з президентом Росії Володимиром Путіним можливе посередництво Анкари у вирішенні конфлікту, який виник у Керченській протоці.
 
Про це він сказав журналістам в аеропорту перед відльотом на саміт G-20, передає "Інтерфакс-Україна".
 
"У ході бесіди з Путіним проблема інциденту в Керченській протоці обговорювалося, в тому числі обговорювалося і питання про нашу роль як посередника", - зазначив Ердоган.
 
Він додав, що обговорення проблеми планують продовжити на зустрічі під час саміту.
 
У середу 28 листопада Ердоган провів телефонні переговори з президентами України та Росії, під час яких йшлося про загострення у зв’язку з агресією Росії біля Керченської протоки.
 
Порошенко і Ердоган домовились, що президент Туреччини порушить українське питання в Буенос-Айресі на саміті G20, який відбудеться 30 листопада-1 грудня.
 
В Адміністрації президента України зазначили, що Ердоган "засудив ескалацію та агресивні дії РФ проти України". Порошенко також закликав посилити тиск на Росію для звільнення українських моряків та кораблів.
 
Нагадаємо, Туреччина наполягає, що прохід через Керченську протоку до Чорного моря не повинен блокуватися. Туреччина закликає уникати кроків, які можуть принести небезпеку для регіонального миру і стабільності.