«Євробляхарі» збільшили до 11 кількість заблокованих пунктів пропуску на кордоні

10:18, 26.11.2018
«Євробляхарі» збільшили до 11 кількість заблокованих пунктів пропуску на кордоні

Найгірша ситуація із перетином кордону з Польщею через мітинг "євробляхарів" (фото: ДПСУ)

Користувачі авто із іноземною реєстрацією продовжують блокувати прикордонні пункти пропуску на західному кордоні України, збільшивши кількість зупинених прикордонних переходів.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Продовжує залишатися ускладненим рух через низку пунктів пропуску на державному кордоні. На даний час така ситуація спостерігається на напрямку пунктів пропуску «Устилуг», «Рава-Руська», «Ягодин», «Малий Березний», «Шегині», «Краківець», «Солотвино», «Угринів», «Грушів», «Смільниця», «Доманове»", - ідеться в повідомленні.

При цьому Держприкордонслужба 25 листопада повідомляла про 8 заблокованих пунктів пропуску, до нього додалися переходи «Грушів», «Смільниця», «Доманове».

"Євробляхарі" протестують проти новоприйнятого закону про розмитнення автівок, яким вони залишилися незадоволеними.

Найскрутніша ситуація - із перетином кордону з Польщею.

Керівництво МВС, Національної поліції, Держприкордонслужби, Головного сервісного центру МВС, Фіскальної служби збираються на нараду, щоб вирішити, як вирішити конфлікт. бо формально мітингувальники не порушують правила руху - ходять пішохідними переходами.

Державній прикордонній службі залишається лише закликати подорожуючих бути готовими до проблем з перетином кордону, а активістам - шукати їжу та теплі речі для застряглих на кордоні, а ще домовлятися із "євробляхарями" про пропуск автобусів з дітьми.