Протестувати, палити шини та хуліганити на Майдані не можна: в поліції Києва розкритикували мітингарів проти фастфуду

12:47, 22.11.2018
Протестувати, палити шини та хуліганити на Майдані не можна: в поліції Києва розкритикували мітингарів проти фастфуду

Очільник поліції Києва нагадав про законність на акціях протесту (фото: Андрей Крищенко / Facebook)

Мітингарі проти відкриття ресторану швидкого харчування KFS в будинку Профспілок у Києві не мали права хуліганити та палити шини, щоб протидіяти відкриттю фастфуду.

Про це йдеться у повідомленні поліції Києва щодо інциденту біля будинку Профспілок у річницю початку Революції Гідності.

"Нагадаємо: вчора ввечері біля будинку профспілок на Майдані Незалежності невідомі запалили димову шашку, зробили написи на фасаді та принесли шини. У результаті інциденту правоохоронці доставили до управління поліції шестеро осіб", ідеться в повідомленні.

Коментар з приводу інциденту дав голова Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

"Хочу наголосити: поліція не допустить вчинення хуліганських або будь-яких протиправних дій у центрі столиці. Тому вирішувати питання щодо функціонування закладу громадського харчування у будинку профспілок слід у правовому полі", - зазначив він.

Він додав, що особи затриманих встановлені, у них взяли пояснення, тепер правоохорнці визначають, як кваліфікувати їх дії.

Керівник столичних поліцейських також повідомив, що за фактом застосування спецзасобів під час інциденту призначене службове розслідування, матеріали якого будуть передані в органи прокуратури.

Нагадаємо, 21 листопада, у день початку Євромайдану, поліцейські застосували газові балончики проти мітингарів, які протестували проти відкриття фастфуду KFС в будинку Профспілок, який став одним із символів агресії режиму Януковича проти мітингарів.