«Євробляхарі» призупиняють акцію з блокування доріг - щоб «переформатуватися»

15:21, 21.11.2018
«Євробляхарі» призупиняють акцію з блокування доріг - щоб «переформатуватися»

"Нам треба переформатовуватись", - заявив голова організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич

Рух "АвтоЄвроСила" оголосив, що призупиняє акцію з блокування доріг, але продовжить боротьбу.
 
Про це під Верховною Радою заявили лідери протесту.
 
"Сьогодні акцію громадянської непокори під стінами ВР та на автошляхах України ми призупиняємо. Нам треба переформатовуватись", - заявив голова організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич.
 
"Євробляхарі" також заявили, що знімають блокаду з доріг, бо вона вичерпала свою доцільність. 
 

Натомість вони мають намір дочекатися підпису законопроектів, проти яких вони виступають, спікером ВР, а потім переміститися з протестом під Адміністрацію президента - саме президент зможе накласти вето на ці документи.
 
Коли саме вийдуть до АП та якими будуть їх подальші кроки, протестувальники обіцяють повідомити згодом. Вони наголошують, що протягом цієї перерви згуртовуватимуть сили та вироблять нову стратегію спротиву.
 
Водночас міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підкреслив, що дії "євробляхарів" не повинні порушувати права інших громадян. За його словами, ліберальна лояльність до протестуючих закінчилася.
 
"Прийнято рішення про розблокування всіх перекритих доріг. Поліція буде працювати в рамках закону, але в разі непокори - жорстко", - написав він у Твіттері.
 
 
Нагадаємо, 20 листопада рух "АвтоЄвроСила" розпочав всеукраїнську акцію непокори через норми закону 8487 і 8488. Як відомо, користувачі авто на єврономерах незадоволені прийнятими законами про зниження ставок за розмитнення авто, адже за проголосованими нормами ціна легалізації буде сильно залежати від віку авто.