Обвинуваченого в убивстві Василя Сергієнка суд Черкас повернув під варту

10:39, 21.11.2018
Обвинуваченого в убивстві Василя Сергієнка суд Черкас повернув під варту

Обвинувачений у вбивстві Василя Сергієнка Вадим Мельник (фото: censor.net.ua)

Соснівський райсуд Черкас змінив міру запобіжного заходу обвинуваченому в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка Вадиму Мельнику.
 
"Тримання під вартою із можливістю внесення застави" змінили на "тримання під вартою без такої".
 
Про це повідомив головуючий суддя Сергій Пироженко під час оголошення ухвали суду, передає "Громадське радіо".
 
Зазначається, що судове засідання завершилося близько першої ночі 21 листопада.
 
"Також зачитана суддею ухвала, що зобов’язує начальника СІЗО, у якому перебуває Мельник, забезпечити йому негайне медичне обстеження і проведення лікування на основі висновку лікарів", - йдеться у повідомленні.
 
При цьому суд не розглянув клопотання прокуратури щодо залишення під вартою Віктора Горбенка, обвинуваченого у викраденні журналіста Сергієнка.
 
"Враховуючи те, що на сьогоднішній день у нього відсутній захисник, він відмовився від наданого захисника. Через це суд позбавлений об'єктивної можливості розглянути дане клопотання", - заявив суддя Пироженко.
 
За його словами, клопотання прокуратури про обрання Горбенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави розглядатимуть 21 листопада о 12:00.
 
Нагадаємо, 4 квітня 2014 року 58-річного корсунського журналіста Василя Сергієнка викрали на очах у матері і вивезли в невідомому напрямку. Вже згодом журналіста знайшли закатованим і закопаним у лісі. Справа про жорстоке вбивство Сергієнка тягнеться із 2014 року, на лаві підсудних - п’ять підозрюваних, однак рішення по всіх ним досі не винесені.
 
Як повідомляла "УМ", у Черкасах колегія суддів Соснівського районного суду під головуванням судді Сергія Пироженка винесла безпрецедентну ухвалу і відпустила двох підозрюваних у вбивстві журналіста Василя Сергієнка під майже 3 мільйони гривень застави. Активісти після цього закидали копійками суддю Сергія Пироженка.