Інтерпол має очолити країна, в якій поважають права людини - Велика Британія

08:39, 21.11.2018
Інтерпол має очолити країна, в якій поважають права людини - Велика Британія

Голова МВС Великої Британії Саджид Джавід (фото: ANDY RAIN / EFE)

Голова МВС Великої Британії Саджид Джавід заявив, що новим керівником Міжнародної організації кримінальної поліції має стати представник країни, в якій з повагою ставляться до прав людини.
 
Про це він написав у Twitter.
"Для надійності Інтерполу важливо, аби його наступний президент був із країни, що дотримується міжнародних правил та норм і поважає права людини. Виконувач обов’язків президента Кім Йонг Ян має повну підтримку Великої Британії", - наголосив Джавід.
 
21 листопада відбудуться вибори нового керівника Інтерполу. Попередній керівник Мен Хунвей подав у відставку після того, як у вересні його затримала влада Китаю за підозрою в корупції.
 
Нагадаємо, на посаду голови Інтерполу претендує ветеран російського МВС і зовнішньої розвідки Російської Федерації Олександр Прокопчук. За даними українських правоохоронців, Прокопчук є кадровим співробітником російської розвідки, інфільтрованої в Інтерпол.
 
Як з'ясувалося, він є старшим братом Ігора Прокопчука, який є постійним представником України при ОБСЄ. "Ця війна розкидала по обидві сторони лінії фронту друзів, близьких, родичів. Для багатьох це стало справжньою особистою трагедією. Але кожен сам робить свій вибір і за нього відповідає", - прокоментували ситуацію в МЗС.
 
Як повідомив голова МВС України Арсен Аваков, Україна розгляне питання про призупинення членства в Інтерполі у разі обрання президентом представника Росії.