Керченський міст просідає і зсувається - МінТОТ

21:59, 20.11.2018
Керченський міст просідає і зсувається - МінТОТ

Супутник зафіксував кілька критичних ділянок, де відбуваються процеси зсуву (фото: "Росавтодор")

Супутникова зйомка зафіксувала зміщення арок Керченського моста.
 
Про це у вівторок, 20 листопада, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.
 
"Керченський міст - зміщується (результати космічної зйомки). Такі висновки зроблені на основі інтерферометричного методу обробки даних космічних знімків, зроблених з боку анексованого Кримського півострова і острова Тузла", - йдеться в повідомленні.
 
Як розповіли в МінТОТ, зафіксовано кілька критичних ділянок, де відбуваються процеси зсуву.
 
Зокрема, за їхніми даними, в районі штучного насипу з боку Кримського півострова відзначаються об'єкти з вертикальними зміщеннями зі швидкістю від 89 міліметрів (просідання) до 52 міліметрів на рік (підняття).
 
 
У той же час, у центральній частині моста, як зазначили у відомстві, відзначається підвищення арки залізничного сполучення зі швидкістю до 30 мм в рік, у той час, як арка автомобільного сполучення просідає зі швидкістю до 32 мм на рік.
 
 
Крім того, відзначили в МінТОТ, на території острова Тузла частина коси просідає зі швидкістю від 10 до 90 мм в рік, а об'єкти поруч з ділянкою моста просідають зі швидкістю до 83 мм на рік.
 
Такі зміщення арок Керченського моста, як відзначили в МінТОТ з посиланням на експертів, свідчать про нестабільність морського дна в місцях установки опор і мають негативний вплив на акваторію Чорного моря, можуть нести загрозу життю і здоров'ю людей.
 
При цьому, як додали в міністерстві, складні погодні умови, особливо взимку, в сейсмічно нестабільному районі можуть дестабілізувати стійкість Керченського моста.
 
Як повідомляла "УМ", Євросоюз санкціями покарав 6 компаній за будівництво Керченського мосту. З 31 липня під санкціями перебувають дві компанії Аркадія Ротенберга - ПАТ "Мостотрест" (MOEX: MSTT) і ТОВ "Стройгазмонтаж" та АТ "Інститут Гіпростроймост - Санкт-Петербург", АТ "Суднобудівний завод "Залив", ТОВ "Стройгазмонтаж - Міст ", вологодське АТ "ВАД".