Анатолій Гриценко подав позов на Олександра Бригинця через звинувачення в торгівлі військовим майном

21:23, 20.11.2018
Анатолій Гриценко подав позов на Олександра Бригинця через звинувачення в торгівлі військовим майном

Анатолій Гриценко (фото: facebook.com)

Лідер партії "Громадянська позиція" та кандидат у президенти України Анатолій Гриценко подав позов до суду проти народного депутата від БПП Олександра Бригинця з вимогою спростувати інформацію про продаж ним військового майна на більш як 1,3 мільярда гривень.
 
"За поширення завідомо неправдивої інформації через їхню тимчасову слідчу комісію вони (Бригинець та партія "БПП", - ред.) тепер відповідатимуть у суді", - написав лідер "Громадянської позиції" у Facebook.
 
За його словами, судовий позов 20 листопада вже зареєстровано у Дніпровському районному суді Києва.
 
Мова йде про засідання ТСК парламенту для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 рік.
 
За результатами цього засідання нардеп від БПП Олександр Бригінець 17 вересня оприлюднив на своїй сторінці у Facebook пост, в якому стверджує, що Анатолій Гриценко з 2005 по 2007 рік "продав військового майна на 1,3 мільярда гривень", коли був міністром оборони.
 
Відповідачами в позовній заяві Гриценка вказані Бригинець та партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність".
 
Нагадаємо, Верховна Рада України утворила дану тимчасову слідчу комісію 7 червня відповідною постановою, яку підтримали 184 депутати, наступного дня її підписав голова Верховної Ради.
 
Раніше лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко заявив, що не збирається об'єднувати зусилля з лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко, однак запрошує її на дебати.