Учасник АТО Володимир Гаркуша помер від раку в шпиталі Києва

15:42, 20.11.2018
Учасник АТО Володимир Гаркуша помер від раку в шпиталі Києва

Володимир Гаркуша помер в шпиталі від онкозахворювання, отриманого на фронті. (фото із соцмереж)

Учасник АТО Володимир гаркуша 19 листопада помер від онкозахворювання під час лікування у Київському військовому шпиталі.

Про це повідомляє волонтер шпиталю Віра Тимошенко.

"Володимир Гаркуша полинув до Небесного Легіону", - написала вона.

Віра Тимошенко відзначила, що познайомилися вони у гематологічному відділенні Центрального госпіталя в Києві.

"Він завжди був скромним і не дуже говірким. Тому на жаль і знаю про ньго зовсім мало. Ніколи нічого не просив для себе. Навіть про ліки казав,що родина якось "викручується" сама. Та знайомі й волонтери трохи допомагають. Коли провідувала востаннє у госпіталі,сподівалась на Господа та лікарів. А ще на небайдужість держави. Адже хлопці відділи своє здоров"я за Україну. Там - на Сході", - додала вона.



Волонтерка нагадала, що демобілізовані ветерани лікуються зазвичай за свій рахунок, тому "лікування для багатьох онкохворих солдатів - то цілі муки і страждання та якась біготня по кабінетах,щоб випросити потрібні ліки".

Вона шукала для Володимира Гаркуші візок, щоб він міг виїхати із палати. Знайшлися благодійники, які погодилися допомогти, але було вже запізно.

"Візочок знайшли. Відгукнулось дуже багато людей,котрим дуже вдячна. Але він більше не потрібен Володі. ... Серце рветься на шмаття. Війна забирає найкращих. Ми молились, допомагали й сподівались на краще. У Господа були зовсім інші плани. Пробач, Володю. Світла тобі Пам’ять", - пише Віра Тимошенко.

Володимир Гаркуша та Віра Тимошенко у шпиталі


Володимир Гаркуша народився 31 травня 1971 року в Кіровоградській області. Останні роки проживав в Київській обл, селі Ольшаниця, де служив у інженерних віськах.

За повідомленнями у соцмережах, у 2014 році та, відповідно даних із свідоцтва про хворобу, з лютого до квітня 2016 року брав безпосередню участь в АТО. У квітні 2016 року вперше звернувся до лікарів із болями, згодом став різко втрачати вагу, лікарям вдалося діагностувати тип онкозахворювання, яке вразило воїна.

"У квітні 2017 почали хворіти нирки, звернувся до лікарів, які діагностували лімфому грудини і живота, в основному в паху і селезінці - 4 стадія", - йдеться в повідомленні волонтерів про збір коштів на лікування.

Про час та місце поховання Володимира Гаркуші волонтери повідомлять додатково.

Нагадаємо, у київському шпиталі помер Юліан Циганко, який понад 35 місяців боровся із наслідками тяжкого поранення на фронті.