Олександр Вельбівець призначений головою Черкаської обладміністрації

15:08, 20.11.2018
Олександр Вельбівець призначений головою Черкаської обладміністрації

Олександр Вельбівець змінив на посаді голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка

У Черкасах Президент Петро Порошенко представив нового голову Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Вельбівця і запропонував зайнятися проблемами Сміли.

В рамках свого візиту на Черкащину Президент Петро Порошенко представив активу області нового голову облдержадміністарції – 42-річного Олександра Вельбівця, який є чинним головою Черкаської обласної ради і три роки тому був обраний від БПП “Солідарність”. До цього Олександр Вельбівець працював головою Лисянської РДА, а ще раніше – тамтешньої селищної ради.

Президент також подякував за роботу екс-голові Черкаської ОДА Юрію Ткаченку, який очолював область з вересня 2014 року і відставку якого Кабінет міністрів погодив ще 24 жовтня, і заявив, що той «продовжить працювати на іншій відповідальній посаді».

На засіданні активу Черкаської області очікувано зайшла мова і про скандальну ситуацію з теплопостачанням міста Сміли.

«Незважаючи на подачу тепла у Смілі, проблема далека від вирішення, і я не задоволений темпами її вирішення. Ображати людей не дам. Тому першим завданням нового голови Черкаської ОДА Олександра Вельбівця є поїздка у Смілу, аби розпочати врегулювання ситуації», – заявив Президент, запропонувавши новому очільнику Черкащини на пару днів перенести у Смілу свою приймальню, аби зустрітися з людьими і почути їх.

«Питання треба врегулювати. Попри заяви деяких демагогів та популістів, смілянам не доведеться сплачувати підвищену ціну за газ. Цього не буде. Тариф там є і буде залишатися таким, як по всій Україні», – наголосив Петро Порошенко.

Він також доручив прослідкувати, щоб жителям Сміли не нараховували оплату за той час, коли теплопостачання в місті було відсутнім.

За його словами, люди не мають платити за той час, коли їм ці послуги не надавалися. Тож Петро Порошенко закликав нового очільника Черкащини доповідати йому про Смілу щоденно, поки проблема не буде вирішена.

Тим часом у Смілі громада другу добу продовжує блокувати київську та дніпровську траси, пропускаючи тільки пожежні автомобілі, авто швидкої допомоги, військову техніку, шкільні та рейсові автобуси. Обіцяють стояти до тих пір, поки НАК «Нафтогаз України» не підпише з містом угоду про постачання газу без мільйонних боргів колишнього постачальника тепла «Сміла Енергоінвест».