Нехай виступає сидячи чи лежачи: суддя Дев’ятко переніс останнє слово Януковича на грудень

11:24, 19.11.2018
Нехай виступає сидячи чи лежачи: суддя Дев’ятко переніс останнє слово Януковича на грудень

Віктор Янукович зірвав чергове засідання суду щодо його державної зради

Суддя Вдадислав Дев’ятко, який розглядає справу про державну зраду Віктора Януковича, переніс дату його виступу з останнім словом на грудень та закликав обвинуваченого виступити сидячи чи лежачи. якщо він не зможе стояти через нібито травму.

Про це повідомляє Українська правда.

Владислав Дев'ятко задовольнив клопотання захисту про перенесення засідання у зв’язку з травмою Януковича.

"Якщо обвинувачений Віктор Янукович до визначеної судом дати не зможе вилікуватися, суд не вважатиме зневагою чи проявом неповаги до суду, якщо Віктор Федорович Янукович виступить у суді з останнім словом сидячи чи лежачи на лікарняному ліжку, якщо здоров'я не зможе йому дозволити перед судом стояти", - сказав Владислав Дев'ятко.

Суддя спершу планував провести наступне засідання 3 грудня.

Але адвокат, посилаючись на медичну довідку Януковича, де вказано, що лікування триватиме 2-3 тижні, просив дати обвинуваченому рівно 3 тижні, які спливають 5 грудня.

"Справа є непересічною, справа є публічною, висвітлюється у ЗМІ, вибачте, виступати лежачи…", - сказав адвокат Олександр Горошинський.

"Задля забезпечення права на захист Віктора Януковича, суд оголошує перерву на 9 ранку 5 грудня", - сказав Владислав Дев'ятко.

Нагадаємо, російські ЗМІ та адвокати Януковича напередодні анонсованого слова обвинуваченкого в суді розповсюдили інформацію, що Віктор Янукович потрапив у лікарню Москви із травмою, тому брати участь у суді не зможе.