Спадкоємця престолу Саудівської Аравії ЦРУ назвало замовником вбивства журналіста Хашоггі

12:53, 17.11.2018
Спадкоємця престолу Саудівської Аравії ЦРУ назвало замовником вбивства журналіста Хашоггі

Джамаль Хашогі був вбитий на території посольства своєї країни - Саудівської Аравії

Спадкоємця престолу Саудівської Аравії Мухаммеда ібн Салмана аль Сауда Центральне розвідувальне управління США назвало замовником вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The Washington Post.

У висновку ЦРУ йдеться, що вбивство журналіста не могло статися без відома або участі наслідного принца.

У Центральному розвідувальному управлінні з впевненістю стверджують, що Мухаммед ібн Салман аль Сауд наказав провести операцію, яка призвела до смерті Джамаля Хашоггі.

ЦРУ дослідило телефонну розмову брата принца і за сумісництвом посла Саудівської Аравії в Туреччині Халіда ібн Салмана з Хашоггі, під час якої той попросив журналіста прибути в посольство і отримати документи для реєстрації шлюбу.

Видання пише, що Халід зателефонував Хашоггі за проханням брата. Водночас сам Халід ібн Салман заявив, що ніколи не розмовляв по телефону з Джамалем Хашоггі.

"Як ми вже сказали The Washington Post, останній мій контакт з ним був у текстовому форматі 26 жовтня 2017 року. Я ніколи не розмовляв з ним по телефону і не закликав його їхати в Туреччину. Я прошу уряд США опублікувати будь-яку інформацію щодо цього звинувачення", - написав він у Twitter.

У Білому домі та державному департаменті США відмовляються коментувати отриману журналістами інформацію.

Як повідомляла "УМ", турецькі спецслужби отримали аудіозапис, завдяки якому припускалося, що Мухаммед ібн Салман причетний до вбивства Джамаля Хашоггі.