У Криму ФСБ розпочалися обшуки та арешти у «Свідків Єгови»

10:56, 17.11.2018
У Криму ФСБ розпочалися обшуки та арешти у «Свідків Єгови»

Сергій Філатов звинувачується в екстремізмі через релігійні переконання

Російські силовики в анексованому Криму влаштовують репресії вірянам: у Джанкої ФСБ прийшло з обшуками за кількома адресами віруючих релігійної організації «Свідки Єгови», яка заборонена в Росії, та затримала керівника місцевої регіональної групи «Свідків» – «Сиваш» – Сергія Філатова.

Про це повідомляє Радіо свобода.

Російські ЗМІ стверджують, що проти Сергія Філатова відкрили кримінальну справу. Російські силові структури поки не коментують інформацію утиски вірян в анексованому Криму.

Силовики підозрюють місцевих «Свідків Єгови» у тому, що «всі ці люди, можливо, якось були пов’язані з українськими спецслужбами, принаймні координувалися вони з харківського центру «Свідків Єгови».

При цьому український адміністративний центр релігійної організації знаходиться у Львівській області.

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року Верховний суд Росії визнав Управлінський центр «Свідків Єгови» екстремістською організацією.

За даними правозахисного центру «Меморіал», у сосідній Росії з квітня минулого року 39 прибічників релігійної організації зазнали кримінального переслідування. В серпні 2018 року «Меморіал» визнав політв’язнями 29 прихильників «Свідків Єгови», яких звинувачують у тероризмі, і закликав негайно їх звільнити.

Нагадаємо, Кремль в окупованому Криму переслідує членів релігійної організації Хіб-ут-Тахрір, яка легально діє на території України.