За розстріл Майдану арештований колишній снайпер «Омеги»

18:50, 15.11.2018
За розстріл Майдану арештований колишній снайпер «Омеги»

Заарештований може бути причетним до вбивства активіста Євромайдану, театрального режисера Олександра Храпаченка (фото: "Сегодня")

Правоохоронці затримали колишнього снайпера Внутрішніх військ, якого підозрюють у вбивстві активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві.
 
Про це повідомив у коментарі "Укрінформу" керівник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.
 
"Затримали і арештували колишнього снайпера спецпідрозділу "Омега". Він був у складі тієї ж групи бійців з так званої чорної роти "Беркуту", що обвинувачуються у вбивствах 20 лютого 2014 року", - сказав він.
 
Також в ефірі телеканалу "112 Україна" Горбатюк повідомив, що на момент затримання чоловік в правоохоронних органах вже не працював, був звільнений ще у 2016 році, а зараз працює на приватному підприємстві. 
 
За словами Горбатюка, правоохоронці мають докази, що затриманий причетний до убивства одного з активістів.
 
При цьому "Українська правда" з посиланням на джерело в правоохоронних органах пише, що арештований може бути причетним до вбивства активіста Євромайдану, театрального режисера Олександра Храпаченка.
 
Колишній снайпер був арештований судом 3 листопада без права внесення застави. Йому повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства та перевищенні влади і службових повноважень. Наразі він перебуває в одному зі столичних СІЗО.
 
Як відомо, правоохоронці розслідують справу щодо колишніх співробітників "Беркута" в убивствах 48 активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року.