Меморіал Героям Небесної сотні побудують за 143 мільйони гривень

16:35, 14.11.2018

Компанія ТОВ "Північно-український будівельний альянс" виграла тендер на будівництво Меморіалу Героям Небесної сотні, запропонувавши втілення проекту за 143 мільйони 296 тисяч гривень.

Про це повідомляє Укрінформ.

Тендерні торги в системі держзакупівель ProZorro відбулися у середу, 14 листопада, повідомив у коментарі Укрінформу директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

"Відбувся тендер. Було чотири учасники. Переможцем торгів стало ТОВ "Північно-український будівельний альянс" з пропозицією у 143 млн 296 тис. Зараз перевіряємо документи на відповідність тендерним вимогам. Остаточно переможець буде визначений у найближчі дні", - сказав він.

За словами Ігоря Пошивайла, наступним у тендері після переможця йде ТОВ "Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельна виробнича майстерня "Україна-реставрація" з пропозицією у 148 млн 808 тис. грн.

Згідно з проектно-кошторисною документацією, початкова вартість робіт з будівництва Меморіалу Героям Небесної сотні була оцінена у 154 млн грн. Водночас у ході тендеру було обрано підприємство, котре зголосилося звести Меморіал за найнижчу ціну. Згідно з умовами договору, Меморіал має бути побудований упродовж 9 міс. з моменту перемоги у тендері.

Однак початок робіт наразі відкладається для проведення слідчого експерименту. Для цього навіть демонтували тимчасовий меморіал навпроти місця спорудження Музею Революції Гідності.