Телеканал NewsOne терміново перевірять через карту України без Криму

13:51, 14.11.2018
Телеканал NewsOne терміново перевірять через карту України без Криму

Телеканал НьюзВан "приєднав" Крим до Росії

В ефірі телеканалу NewsOne показали карту, на якій Крим позначений в кольорах Росії, а не України, тому Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе термінову перевірку медіа.

Про це повідомляє Українська правда.

Зазначається, 7 листопада 2018 року телеканал "Newsone" під час прямої трансляції передачі "Ранок з NewsOne" о 09:53 розмістив карту Європи "Крупнейший торговый партнер-покупатель", на якій по кольору позначення країн територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим було відокремлено від материкової частини України, і водночас приєднано до кордонів Російської Федерації.

Відповідну карту телеканал демонстрував у контексті розмови на тему: "У Європарламенті просять Меркель змінити курс щодо "Північного потоку-2". Ведучий телеканалу назвав її графікою, що відображає позиції Європи щодо торгівлі, однак посилань на її джерело не було надано.

Розміщення в ефірі подібних матеріалів порушує норми чинного законодавства України.

З огляду на це Національна рада ухвалила рішення про призначення позапланової виїзної перевірки діяльності компанії ТОВ "Новини 24 години", м. Київ (логотип "Newsone").

Нагадаємо, Верховна Рада звернулася до РНБО, що на телеканали NewOne та 112 Україна наклали санкції через російську пропаганду.