Порошенко мав коротку зустріч з Трампом у Парижі

08:15, 12.11.2018
Порошенко мав коротку зустріч з Трампом у Парижі

Gротягом візиту в Париж Порошенко провів близько 40 двосторонніх зустрічей (Фото: EPA/UPG)

У Парижі відбулася коротка зустріч президента України Петра Порошенка та президента США Дональда Трампа.
 
Про це глава держави розповів журналістам, повідомляє "Укрінформ".
 
За його словами, зустріч відбулася на полях Паризького форуму заради миру.
 
"За підсумками цього обговорення сьогодні відбулася зустріч міністра закордонних справ України Клімкіна та державного секретаря США Помпео. Можу акцентувати на домовленості про проведення 16 листопада комісії зі стратегічного партнерства у Вашингтоні на рівні міністрів закордонних справ. Ми домовилися відновити її роботу", - сказав Порошенко.
 
За словами президента, загалом протягом візиту в Париж він провів близько 40 двосторонніх зустрічей.
 
У свою чергу президент США Дональд Трамп заявив про "хороші дискусії" і "значний прогрес" під час цієї зустрічі.
 
"Ми провели деякі дуже-дуже хороші дискусії. Вони триватимуть протягом дня. Я думаю, було досягнуто значного прогресу. Для мене велика честь прийняти вас, пане президенте", - сказав перед журналістами Трамп Порошенко після зустрічі.
 
Подробиць цих дискусій і просування він не вказав.
 
"Це велика честь зустрітися сьогодні з президентом Порошенко, президентом України - місця, в (справи якого, - ред.) ми всі дуже сильно залучені, ви це бачите, і про це всі читають", - сказав Трамп.
 
Як повідомляла "УМ", у Європі відзначають 100-річчя закінчення Першої світової війни. Основні урочистості відбуваються сьогодні в Парижі. Президенти Росії та США останніми прибули на церемонію з нагоди ювілею закінчення Першої світової війни і досить фамільярно привіталися один з одним.
 
Президент Петро Порошенко і його дружина разом з лідерами країн світу в Парижі також взяли участь у пам’ятній церемонії, присвяченій 100-річчю завершення Першої світової війни.