Об’єднання водіїв нерозмитнених авто «АвтоЄвроСила» іде в політику

11:56, 10.11.2018
Об’єднання водіїв нерозмитнених авто «АвтоЄвроСила» іде в політику

АвтоЄвроСила конвертує можливість порушувати вимоги законів про розмитнення авто у політичні бали (фото: Авто Євро Сила / Facebook)

Організація "АвтоЄвроСила", яка об’єднує водіїв нерозмитнених авто, прийняла рішення створювати політичну платформу – об’єднання громадських організацій.

Про це заявив голова ГО "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич в ефірі програми "Vox populi" на телеканалі ZIK.

Відповідаючи на запитання глядача про те, коли ГО "АвтоЄвроСила" перетвориться в політичну партію і хто її очолюватиме, Олег Ярошевич сказав, що якщо громада організації не прийме рішення стати політичною силою, він як голова організації не буде цього робити.

"Також людям вирішувати, хто стане головою. У нас демократія, і ми вирішуємо тільки колективно. Коли ми створювали відокремлені підрозділи, ми робили головами організацій людей, яких вибирала сама громада. Ми їх призначали, і природним шляхом утворювалися лідери. І сьогодні ці лідери мають свій авторитет. Не я як голова ГО, а Рома Старченко в Харкові, Володя Станішевський в Одесі, Олександр Марцинківський у Вінниці, Олег Наконечний у Львові. Сьогодні я буду говорити від їхнього імені, але з їхньої згоди", – пояснив Олег Ярошевич.

За його словами, вони дійшли до певної сходинки, через яку треба переступати або розвертатися і йти назад. Тому організація прийняла рішення створювати політичну платформу – об’єднання громадських організацій.

"Ми будемо встановлювати чіткі правила і політичні вимоги до влади, тому що більш ніж за два з половиною роки ми використали всі законні методи боротьби з владою за свої права", – аргументував голова ГО "АвтоЄвроСила".

На сторінці "АвтоЄвроСила" в Facebook заявляється про бажання гуртувати українців в першу Всеукраїнську громадянську платформу політичної дії "Сила Виборців", щоб обрати гідних кандидатів на мандати.

Нагадаємо, Олег Ярошевич спалив позашляховик із іноземною реєстрацією, протестуючи проти закону про розмитнення "євроблях". Думки аудиторії щодо такого кроку розділилися: одні підтримали активіста, а інші - нагадували про забруднення довкілля і про те, що це авто могло б допомогти на фронті.

Як повідомляла "УМ", Верховна Рада ухвалила закон про зниження тарифів на розмитнення авто, щоб легілізувати так звані "євробляхи", однак водії нерозмитнених автівок залишилися невдоволені новим законом.