МЗС прокоментував лояльність до Росії Олександра Хуга з ОБСЄ

19:39, 06.11.2018
МЗС прокоментував лояльність до Росії Олександра Хуга з ОБСЄ

Павло Клімкін уточнив, що Хуг не має права давати жодних політичних оцінок і говорити "від себе" (фото: Front News International)

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що екс-першому заступнику Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі Александру Хугу треба було знайти слова, які не допускали б проросійських інтерпретацій.
 
Про це він написав у Facebook.
За його словами, Хуг не вперше потрапляє в "комунікаційну халепу".
 
"І не тому, що він проросійський, адже свої обов'язки заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні він намагався виконувати неупереджено. А насамперед тому, що, незважаючи на офіційний статус спостерігача, в своїх заявах він не може виходити за формальні рамки", - написав Клімкін
 
Очільник МЗС уточнив, що Хуг не має права давати жодних політичних оцінок і говорити "від себе".
 
Він зазначив, що в цій "чутливої ​​ситуації", безпосередньо зумовленою його мандатом, потрібно було знайти інші слова, які не допускали б будь-яких проросійських інтерпретацій.
 
"Від цього багато в чому залежить розуміння і підтримка в Україні діяльності СММ. Так, спектр можливостей спостерігачів ОБСЄ на Донбасі вельми обмежений. Крім того, російські окупанти всіляко перешкоджають їх роботі. Але присутність такої місії набагато важливіше, ніж відсутність будь-яких", - сказав міністр.
 
Нагадаємо, нещодавно Хуг розповів, що моніторингова місія ОБСЄ не побачила доказів російського втручання на Донбасі. Він заявив, що в ОБСЄ бачили людей з розпізнавальними знаками Росії, але, за його словами, "таку форму можна купити будь-де". Однак пізніше Олександр Хуг назвав непорозумінням те, як були сприйняті його слова щодо відсутності російських військ на Донбасі.
 
Також раніше Олександр Хуг підтвердив, що місія виявила на Донбасі російських кадрових військових, але при цьому не визнав Росію агресором.