Микола Паламарчук звільнив помічника Павловського після звинувачень у його причетності до смерті Каті Гандзюк

16:00, 06.11.2018
Микола Паламарчук звільнив помічника Павловського після звинувачень у його причетності до смерті Каті Гандзюк

Паламарчук звільнив Павловського нібито для того, аби в нього був час на свій захист (фото: RFE/RL)

Депутат Микола Паламарчук звільнив свого помічника Ігоря Павловського після того, як активісти назвали його людиною, яка передавала гроші ймовірному організатору нападу на Гандзюк Сергію Торбіну.
 
Про це "Громадському" повідомив сам депутат Микола Паламарчук.
 
Він зазначив, що звільнив його для того, аби в Павловського був час на свій захист - "я його звільнив для того, щоб він захистив свою честь, гідність".
 
На думку депутата Паламарчука, після звільнення у Павловського буде вдосталь вільного часу, аби "займатися захистом своєї честі".
 
Також він ствердив, що не вірить у причетність свого помічника до нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк.
 
Увечері 5 листопада Telegram-канал The Newsroom, який ведуть журналістки Тетяна Ніколаєнко і Оксана Денисова, а також Фейсбук-спільнота "Хто замовив Катю Гандзюк" повідомили, що слідство підозрює Павловського в передачі грошей ймовірному організатору нападу на Гандзюк Сергію Торбіну, але поки він не є офіційним підозрюваним.
 
Пізніше генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що 5 жовтня у медіа "витекла частина слідства", завдяки якому 12 людей (яких слідство розглядає як замовників) "отримали необхідну їм інформацію".
 
Зазначимо, після смерті Катерини Гандзюк активісти вимагають відставки силовиків, насамперед Арсена Авакова та Юрія Луценка, адже замовники нападу досі не встановлені. 
 
Тим часом справу щодо вбивства Катерини Гандзюк повністю передали до СБУ. Про всіх підозрюваних у виконанні злочину читайте в "УМ".
 

Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року.

 
Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій. Раніше повідомлялося, що причиною смерті став тромб.
 
Як відомо, в Херсоні Катерина Гандзюк протистояла "русской весне" та допомагала переселенцям.