Су-27 Росії перехопив літак США над Чорним морем (відео)

08:39, 06.11.2018
Су-27 Росії перехопив літак ВПС США EP-3 Aries, який летів в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.
 
Про це повідомляється на сайті ВПС США.
 
Американаська сторона назвала дії росіян небезпечними, оскільки Су-27 на великій швидкості летів прямо навпроти літака ВПС США, наражаючи на небезпеку пілотів і членів екіпажу.
 
Су-27 здійснив додатковий маневр, зблизившись з EP-3 і застосувавши форсаж (режим реактивних двигунів для тимчасового збільшення тяги).
 
Екіпаж EP-3 повідомив про турбулентність після першої взаємодії і вібрації від другої. Тривалість перехоплення становила приблизно 25 хвилин.
 

У ВПС США відзначили, що хоча російські військові мають право здійснювати маневри, перебуваючи в міжнародному повітряному просторі, це взаємодія була безвідповідальною.
 
"Ми очікуємо, що вони будуть поводитися відповідно до міжнародних стандартів, встановлених для забезпечення безпеки і запобігання інцидентів, включаючи Угоду 1972 року про запобігання інцидентів над і у відкритому морі (INCSEA). Небезпечні дії підвищують ризик помилкового розрахунку і можливості зіткнень в повітрі", - йдеться в повідомленні.
 
Літак США діяв відповідно до міжнародного права і не провокував цю російську діяльність, зазначили американські військові.
 
Як повідомляла "УМ", раніше в окупованому Криму Росія запустила крилату ракету по навчальній цілі в повітрі.