Екс-короля Бельгії суд зобов’язав пройти тест на батьківство

19:23, 05.11.2018
Екс-короля Бельгії суд зобов’язав пройти тест на батьківство

Король Альберт ІІ

У Брюсселі Апеляційний суд прийняв рішення, що монарх Альберт II має пройти тест на встановлення батьківства на вимогу його ймовірної позашлюбної дочки, художниці Дельфіни Боель.

Про це повідомляє Новое время з посиланням на бельгійські ЗМІ.

Згідно з рішенням суду, Жак Боель за законом не є батьком Дельфіни Боель. Однак, за її словами, насправді вона є дочкою колишнього короля.

Жінка почала процес доведення батьківства монарха в 2013 році, але суд першої інстанції відхилив її вимогу. Після цього Боель подала апеляцію.

Конституційний суд Бельгії в лютому 2016 постановив, що передбачувана позашлюбна дочка Альберта II, який передав престол своєму старшому синові принцу Філіпу, має право домагатися встановлення батьківства.

Адвокат монарха зазначив, що у Альберта II є право відмовитися від проходження тесту на батьківство і справа буде передана до касаційного суду.

Якщо ж спорідненість буде встановлено, Дельфіна Боель зможе претендувати на привілеї, які мають члени королівської сім'ї.

Альберт II був королем Бельгії з 1993 по 2013 роки. У 2013 році він відрікся від престолу на користь свого сина, зберігши за собою титул монарха.