Убивство Катерини Гандзюк: справу повністю передали СБУ

15:24, 05.11.2018
Убивство Катерини Гандзюк: справу повністю передали СБУ

Розслідуванням щодо встановлення замовників вбивства Катерини займається СБУ (фото: Уніан)

Справу щодо вбивства радниці міськголови Херсона Катерини Гандзюк передали до Головного слідчого управління СБУ.
 
Таке рішення ухвалила 5 листопада Генеральна прокуратура України, повідомляє "Громадське".
 
Як зазначили в поліції, це дасть можливість слідчим СБУ об’єднати провадження і вести досудове розслідування з моменту планування до фактичного закінчення.
 
"В межах повноважень Національна поліція України допитала як свідків 367 осіб, призначила 21 судову експертизу, провела 9 обшуків, 4 слідчих експерименти, 26 оглядів, 100 негласних слідчих дій відносно 31 особи. Закінчилось слідство щодо 5-ти обвинувачених - це виконавці та організатори злочину. Усі матеріали для об’єктивного розслідування передані, за рішенням ГПУ, до Головного слідчого управління Служби безпеки України, яка займається розслідуванням щодо встановлення замовників злочину", - йдеться у повідомленні.
 
Як відомо, розслідуванням щодо встановлення замовників, за ініціативи Генпрокуратури, займається СБУ.
 
Зауважимо, Катерина Гандзюк у замаху на себе звинувачувала саме працівників поліції Херсона.
 

Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року.

 
Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій. За попередньою інформацією, причиною смерті став тромб.
 
Поліція підозрює п'ятьох людей у вбивстві активістки з Херсона Катерини Гандзюк. Усі вони є учасниками АТО, що воювали в складі 5-го окремого батальйону УДА.
 
Після смерті Катерини Гандзюк активісти вимагають відставки силовиків, насамперед Арсена Авакова та Юрія Луценка, адже замовники нападу досі не встановлені.