Митрополит Онуфрій має таємну резиденцію в Чернівцях (відео)

10:49, 05.11.2018
Митрополит Онуфрій має таємну резиденцію в Чернівцях (відео)

Глава УПЦ МП митрополит Онуфрій має фешенебельну резиденцію на околиці Чернівців.
 
Про це йдеться у сюжеті ТСН.
 
Журналісти телеканалу виявили розкішний маєток у приватному секторі на околиці міста, поруч з парком є огороджена велика територія.
 
Як зазначається в сюжеті, ані назви вулиць, ані номеру будинку тут немає, однак господаря видає оздоба - ворота і вікна у велетенських хрестах. 
 
На запитання, чи є Онуфрій вдома, "агресивна охорона" заперечує. "Далі слова в них закінчуються і до нас для повного розуміння ситуації випускають пса", - кажуть журналісти.
 
фото: molbuk.ua
 
"Ми відступаємо і підіймаємо квадрокоптер. Щоб побачити цю красу із неба. І ось він маєток - як на долоні. Досі його не бачив ніхто. Навіть у Чернівцях про існування резиденції митрополита майже нікому невідомо", - йдеться у сюжеті.
 
Розмах володінь вразив знімальну групу журналістів. 
 
фото: molbuk.ua
 
"Аскетизм - це те, чого ви тут не побачите. Живе митрополит у головному будинку, який має три рівні. Він виконаний у європейському стилі. Поруч теж немаленький двоповерховий гостьовий будинок. В архітектурному ансамблі ще 5 будівель невідомого призначення. Усе тут підпорядковане одному задуму і говорить про те, що попрацював над резиденцією хороший архітектор і використовував для оздоблення не дешеві матеріали", - йдеться у репортажі
 

При цьому ділянка Онуфрія межує з іншим величезним домоволодінням, з вертолітним майданчиком і капличкою. Також присутній водний комплекс з басейном і двоповерховий будинок з гігантською терасою та невідома підземна споруда, яка нагадує винний льох.
 
Ці дві ділянки, за даними ТСН, належать предстоятелю УПЦ МП митрополиту Онуфрію. І цим усім він користується, коли приїжджає у Чернівці. Тут він нібито приймає гостей.
 
 
"Але хто саме допоміг монаху-аскету стати власником цієї солідної резиденції" Подейкують, що це все подарував ієрарху УПЦ МП такий собі чернівецький бізнемен Юрій Кушнір", - кажуть у сюжеті.
 
Як відомо, Онуфрій та Кушнір постійно зустрічаються - і в Чернівцях, і на Афоні.
 
Генпрокурор Юрій Луценко раніше так казав про місцевого бізнемсмена: "Ці два угруповання "Слонів", "Кушнірів" і мілкіші угрупування контрабандистів, повинні зрозуміти - часи безкарності пройшли, або роззброєння, або протистояння із цілою вагою держави". 
 
 
Водночас у сюжеті йдеться, що присутність журналістів біля хоромів Онуфрія змусила його охорону вже заважати зйомкам фізично. У якийсь момент довелося навіть викликати поліцію. Тільки під наглядом патрульних, які охороняли знімальну групу від церковних охоронців, журналісти закінчили зйомку.
 
Як повідомляла "УМ", очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій запускає власну телевізійну програму на телеканалі "Інтер".