Підозрюваного у держзраді екс-голову Апеляційного суду Криму Чорнобука спіймали у Києві

13:53, 03.11.2018
Підозрюваного у держзраді екс-голову Апеляційного суду Криму Чорнобука спіймали у Києві

Валерій Чорнобук був оголошений в Криму персоною нон-ґрата, що нібито доводить його патріотичність (фото: Yevheniia Motorevska / Facebook)

Підозрюваного у державній зраді колишнього голову Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука затримали у Києві співробітники СБУ.

Про це повідомила журналістка Євгенія Моторевська.

"В Києві тільки що затримали екс-голову Апеляційного суду АРК Валерія Чорнобука, який переховувався від слідства. ... UPD: наш Дима Реплянчук на місці затримання, пише, що Чорнобука повезли в Голосіївський суд", - написала вона та опублікувала фото затримання.

Як повідомляє Громадське, інформацію про затримання Валерія Чорнобука підтвердила речниця СБУ Олена Гітлянська.

Валерій Чорнобук звинувачується в тому, що він здійснював підривну діяльність, зокрема допомагав перейти кримським судам на здійснення правосуддя на підставі законодавства Росії.

Підозру у скоєнні злочину йому видали влітку цього року.

За версією слідства, 24 березня 2014 року на засіданні Апеляційного суду він закликав суддів учити законодавство Росії та отримувати російські паспорти. Це відбувалося під час операції із анексії та окупації Криму.

Валерій Чорнобук звинувачення відкидає.

Як повідомляла "УМ", після окупації Криму Валерія Чорнобука оголосили там персоною нон-ґрата. Це нібито доводило його патріотичність. Він був призначений суддею в Дніпрі, але звільнився з посади, потім перейшов працювати на посаду відповідального з питань безпеки Дніпровської міської ради.