До Володимира Балуха не допустили адвоката та громадського захисника

09:29, 03.11.2018
До Володимира Балуха не допустили адвоката та громадського захисника

Адвоката не пустили до політв’язня Володимира Балуха (фото: Крим.Реалії)

Адвокат Дмитро Дінзе та архієпископ Климент не змогли відвідати кримського політв’язня Володимира Балуха, який перебуває в колонії неподалік Керчі, через карантин у "виправному" закладі.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Вчора Дмитро Дінзе разом з архієпископом Климентом приїхали в Керченську колонію, щоб зустрітися з Володимиром Балухом. Але їм це не вдалося, оскільки Володимир зараз перебуває в колонії на карантині", - повідомила адвокатка Ольга Дінзе.

"Зазвичай на карантині людина перебуває десять днів. Це певна процедура, де ув'язнені проходять медичне обстеження. Дінзе полетить до Балуха ще раз наступного тижня, щоб знову спробувати з ним зустрітися", - додала вона.

Як повідомлялось, Володимир Балух вирішив тимчасово припинитипротестне голодування. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Володимира Балуха після понад 200 днів голодування є підозра на виразку або панкреатит.

Під час голодування політв’язня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (це близько 4 тисяч гривень).

Нагадаємо, Володимира Балуха етапували із СІЗО в Сімферополі у колонію в Керчі.